Praūžė „STEAM atostogos“ Tauragėje

By Atnaujinta: 2024-06-25Daily Views: 1Total Views: 35

Tauragės STEAM atviros prieigos centro vienas iš tikslų yra populiarinti STEAM idėjas vaikų vasaros poilsio metu. STEAM stovyklos suteikia mokiniams galimybę įgyti ir tobulinti įvairius įgūdžius, ieškoti naujų sprendimų, skatinančių kūrybiškumą bei inovacijas, kurios naudingos ateities karjerai ir asmeniniam augimui.

Stovykla buvo organizuojama dviem pamainomis po 30 vaikų. Buvo kviečiami 4-5 klasių mokiniai. Stovyklos metu buvo žaidžiami susipažinimo, komandiniai žaidimai, dirbama individualiai, poromis ir grupėmis.

Stovyklos metu mokiniai atliko įvairius eksperimentus: tyrė fizikinius ir cheminius reiškinius, dirvožemį, svėrė, matavo tūrį, nustatė pieno produktų kokybę, kūrė tvarius ateities miestus, vibro vabaliukus, lenktyninius automobiliukus, susipažino su Micro:bit funkcionalumu, dronų rūšimis, jų paskirtimi, žaidė simuliacinius žaidimus, kalbėjo apie tvarumą, popieriaus perdirbimą, kūrybiškai perdirbtą popierių panaudojo atviručių gamybai. „Tvarių ateities miestų“ dirbtuvėse mokiniai gavo žinių, kaip spręsti tarpusavyje susijusius iššūkius, su kuriais šiuo metu susiduria pasaulis – klimato kaitos krizę, masinį biologinės įvairovės nykimą ir kitus aplinkos apsaugos iššūkius. Į stovyklą buvo pakviesta vaikų sveikatinimosi trenerė, kuri mokė vaikus kaip pažinti savo emocijas, jausmus, aktyvių sveikatinimosi pratimų. „Švenčių laboratorija“ – pašėlusių linksmybių mylėtoja, kuri supažindino mokinius su skysto azoto galia, išmokė kvėpuoti šalčio dūmais, mažinti objektus ir netgi pasigaminti tikrų mokslinių ledų. Stovyklą užbaigė išvyka į Pagramančio regioninį parką ir Žaliąjį ūkį, kuriame mokiniai susipažino su produkcija iš ūkio, atkeliaujančia ant mūsų stalo, patys gamino picas ir jas skaniai valgė.

Stovyklos metu vaikai įgijo ne tik naujų įgūdžių, išbandė kūrybinius projektus, tyrinėjo STEAM disciplinas įdomiu ir interaktyviu būdu, bet ir pagerino savo fizinę, emocinę ir psichologinę sveikatą. Buvo skatinamas bendradarbiavimas, problemų sprendimas, kritinis mąstymas, kurie svarbūs norint ugdyti ateities lyderius ir inovatorius.

Nuorodos

Palikti komentarą