Tauragės STEAM centro darbuotojai vyko į Klaipėdos metodinį STEAM centrą

By Atnaujinta: 2024-09-15Daily Views: 1Total Views: 10

Tauragės STEAM centro darbuotojai vyko į Klaipėdos metodinį STEAM centrą, siekdami susipažinti su metodinio centro veikla, įgyti naujų žinių bei pasidalinti patirtimi. Vizito metu buvo dalyvauta edukaciniuose užsiėmimuose.

Biologai ir chemikai, susipažino su mikropalstiko kilme bei jo pavojais aplinkai, atliko eksperimentus, filtruodami įvairių vandens šaltinių mėginius. Mikroskopais stebėjo plastiko dalelės, nugrimzdusias vandens mėginiuose, o tai suteikė vertingų įžvalgų apie šią pasaulinę taršos problemą.

Jūrinėje laboratorijoje sprendė naftos taršos problemas, naudodami netradicinius, tačiau natūralius sorbentus, tokius kaip gyvūnų plaukai, šiaudai, saulėgrąžų lukštai. Šie eksperimentai leido suprasti, kaip efektyviai ir ekologiškai galima pašalinti naftą iš vandens paviršiaus. Darbuotojai įgijo praktinių inžinerinių įgūdžių, konstruodami laivelius iš folijos ir išbandydami jų gebėjimą išsilaikyti vandens paviršiuje.

Kolegos bendrą kalbą rado ir IT – Robotikos ir Fizikos inžinerijos laboratorijose bei FabLab erdvėse.

Vizitą vainikavo išvyka į STEAM klasę Kopgalyje, įsikūrusią žuvininkystės ir akvakultūros laboratorijoje. Šioje unikalioje laboratorijoje darbuotojai buvo supažindinti su žuvininkystės ir akvakultūros naujovėmis.

Išvyka į Klaipėdos STEAM centrą buvo puiki galimybė  tobulėti, plėsti žinias. Tai žingsnis į priekį, siekiant kurti kokybiškas, inovatyvias  veiklas ir skatinti jaunąją kartą domėtis mokslu.

Nuorodos

Palikti komentarą