Kaip pasiekti jauno žmogaus sąmonę ir širdį?

By Atnaujinta: 2024-09-05Daily Views: 1Total Views: 189

Kaip pasiekti jauno žmogaus sąmone ir širdį? Ieškant trapių akimirkų dažnai pavyksta savo kelyje sutikti žmonių, kurie jas dovanoja. Gegužės 23 d. Švietimo centre pedagoginėje psichologinėje tarnyboje, bendradarbiaujant su Tauragės jaunimo ir jaunimo organizacijų sąjunga: Tauragės apskritasis stalas, vykdant projektą „Savas“, vyko dienos stovykla jaunimui. Dalyvavo Tauragės „Versmės“ ir „Žalgirių“ gimnazijų moksleiviai. Paaugliai „matavosi“ vertybes, įsitikinimus ir nuostatas „No shoes“ teatro pastatytame spektaklyje „Dulkėti veidrodžiai“. Tai autobiografiniais faktais paremtas kūrinys, pasakojantis jaunystės patirtis augant provincijoje. Pagrindinė tema – nemeilė šeimoje, mokykloje, tarp draugų bei tos nemeilės poveikis jauniems žmonėms, pasireiškęs svaigalų vartojimu, nusikalstamomis veiklomis, dėl ko ne vienas baigė savo dienas įkalinimo įstaigose ar net pasitraukdamas iš gyvenimo.

Manau, Raimondui Kleziui pavyko sužadinti paauglių smalsumą ieškoti įkvėpimo bei savęs kitoje veidrodžio pusėje.

Po spektaklio vykusioje diskusijoje ir edukacijoje dalyviai atliko įvairius pratimus, kurie ugdė pasitikėjimą savimi, komunikacijos ir bendradarbiavimo įgūdžius. Refleksijos metu išgirdome, kad praleista diena buvo prasminga.

Nuoširdžiai dėkojame Tauragės rajono savivaldybei, finansavusiai šį projektą ir parėmusiai jaunimo iniciatyvą ieškoti alternatyvių prevencijos vykdymo būdų.

Nuorodos

Palikti komentarą