Šeimos ryšio stiprinimas per STEAM veiklas

By Atnaujinta: 2024-06-10Daily Views: 2Total Views: 59

2023 m. Tauragės STEAM centras įgyvendino sveikatos programos projektą „Renkuosi veikti…“. Iš vykdytų veiklų 2024 m. nuspręsta, kad būtina tęsti programą, nes norint pagerinti mokinių fizinį aktyvumą bei atitraukti nuo „ekranų“ tikslinga į veiklas įtraukti ir tėvus. Šeimos stiprinimas svarbus procesas, kuris padeda skatinti sveikus ir stiprius ryšius tarp visų šeimos narių. Šeimos institutas yra vaiko pirmoji ir pagrindinė aplinka, kurioje mokosi socialinių įgūdžių, vertybių ir normų. Įvairūs veiksniai kaip šeimos santykiai, tėvų elgesys, vertybės formuoja vaiko charakterį, požiūrį į gyvenimą ir elgesį.

Šiandienos pasaulyje, kai gyvenimas bėga greitai ir laikas tampa vis brangesniu turtu, šeimos ryšių stiprinimas ir bendro laiko praleidimas kartu tampa itin svarbūs. Tad gegužės 24 d. šeimos rinkosi į Tauragės STEAM centrą, žaidė susipažinimo žaidimus, „audė“ tarpusavio santykių voratinklį, laboratorijose atliko praktinius darbus. Birželio 8 d. rinkosi Pagramantyje, kur jų laukė pusdienis įvairiausių veiklų: 2 kilometrų žygis pėsčiomis, dirvožemio tyrimas, pažintis su Pagramačio regioninio parko lankytojų centru, edukacija „Piemenėlių duona“, taisyklingo kvėpavimo pamokėlė bei mėgavimasis koše, išvirta ant laužo.

Kokybiškas laikas, praleistas su šeima, yra būtinas sveikam ir laimingam šeimos gyvenimui. Jis padeda kurti stiprius tarpusavio ryšius, teigiamą emocinę aplinką, ugdyti vaikus ir skatina jų mokymąsi bei tobulėjimą. Tad skirkite laiko savo šeimai ir mėgaukitės bendryste bei artumu‼

Nuorodos

Palikti komentarą